Прес-центр3 червня 2021, 09:06

Історичний календар: 83-я річниця утворення Луганської області

3 червня жителі Луганщини відзначають важливу подію регіонального значення та загальнонаціонального масштабу - 83-ю річницю утворення найбільш східної області України - Ворошиловградської (нині - Луганської).

Наша область має глибоке історичне коріння, яке сягає часів палеоліту. Луганщина - це регіон із добре розвиненими сільськогосподарським виробництвом, промисловою інфраструктурою та фермерськими господарствами. Наш край не обділений природними багатствами, зокрема корисними копалинами  - металічними та горючими.

Відома українська літераторка Ганна Гайворонська поетично назвала наш край світанком України, землею у плахті із лісів, полів і нив, озвученою козацькими піснями і підперезаною, мов поясем, Дінцем.

Дорогі наші земляки! Прийміть найщиріші вітання з такою важливою датою в історії нашого регіону. Ми всі - одна велика родина, яку об’єднує любов і небайдужість до долі нашої малої батьківщини. Нехай це свято додасть вам наснаги в боротьбі за звільнення нашої території від іноземних загарбників, за розбудову та розквіт  нашого краю у складі незалежної України.  Бажаю вам міцного здоров’я, мирного неба, родинного затишку й достатку, а також нестримної енергії у примножуванні добробуту своїх сіл, селищ, міст, районів та нашої області.

З повагою - голова Сватівської райдержадміністрації Олег Клименчуков