Прес-центр21 червня 2023, 15:06

Керівник Сватівської районної військової адміністрації Олег Сліпець взяв участь у нараді, яка відбулась сьогодні у форматі онлайн –конференції під головуванням заступника начальника Луганської обласної військової адміністрації Катерини Безгинської

Предметом обговорення стало питання захисту прав дітей в умовах воєнного конфлікту. Катерина Безгинська акцентувала увагу на пріоритеті роботи органів державної влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення безпеки і соціального захисту кожної дитини Луганщини, в тому числі тих, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Зокрема, було наголошено на необхідності вжиття заходів щодо забезпечення переміщення в більш безпечні регіони України родин з дітьми, зокрема сімейних форм, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, постійному моніторингу службами у справах дітей місця перебування вказаної категорії дітей.
Начальник служби у справах дітей Луганської обласної державної адміністрації Раїса Родіна детально зупинилась на вимогах чинного законодавства щодо соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з урахуванням останніх змін до нормативних актів, які були розроблені, виходячи з умов воєнного періоду в країні.
Виступаючі наголосили на необхідності проведення діяльності стосовно захисту прав дітей після деокупації регіону, основи щодо яких закладаються вже зараз, зокрема щодо підбору кандидатів у батьки-вихователі, прийомні батьки, патронатні вихователі, тощо.
Присутні обговорили також актуальне питання поточного періоду, а саме охоплення громадами дітей відповідних територій оздоровленням та відпочинком в літній час.
За підсумками засідання були надані доручення щодо кадрового забезпеченння служб у справах дітей та підключення до ресурсів Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» для ефективної роботи кожної громади стосовно забезпечення захисту прав та інтересів дітей.