Прес-центр17 березня 2021, 15:03

На Сватівщині завершено черговий проєкт програми Президента України «Велике будівництво»

В рамках реалізації проєктів з реконструкції та капітального ремонту приймальних відділень в опорних закладах охорони здоров’я у госпітальних округах за Програмою Президента України «Велике будівництво»17 березня введено в дію відділення екстреної (невідкладної)  медичної допомоги, яке розташоване на першому поверсі головного корпусу КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня».

Загальна вартість проєкту склала 9 млн 121 тис. грн, з яких понад 1 млн грн – кошти місцевого бюджету.              

Приміщення оснащене новими меблями і сучасним медичним обладнанням, створені всі умови для надання невідкладної допомоги хворим, необхідні діагностичні та лікувальні потужності сконцентровані в одному місці. Також для відділення збудовано захищений від негоди бокс для карет швидкої допомоги, завдяки якому переміщення пацієнтів з машин до приміщення лікарні буде легким і зручним.

Оглянути оновлене відділення прибули голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, його заступниця Катерина Безгинська, директор Департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА Юрій Стогнієв, яких зустріли очільники району Валерій Честних і Людмила Русанова та Сватівський міський голова Віта Сліпець. Гості разом з директором багатопрофільної лікарні Оленою Риженковою ознайомилися з матеріально-технічною базою оновленого відділення та поспілкувалися з трудовим колективом.

У своєму виступі Сергій Гайдай зазначив, що реконструйоване приймальне відділення відповідає усім сучасним вимогам і повністю готове до роботи і всі мешканці Сватівського району матимуть доступ до швидкої та якісної медичної допомоги.

Фото: Сергій Гайдай, Сватівська міська рада