Прес-центр22 травня 2021, 15:05

На Сватівщини з’явилися два «Львівські гаї»

Сьогодні на території Білокуракинської та Лозно-Олександрівської громад їх мешканці разом з львівськими волонтерами висадили близько трьох гектарів кримської сосни. До цієї акції приєдналися і співробітники Сватівської райдержадміністрації, які працюють відділено в смт Білокуракине.

Сіянці були вирощені у Львівському лісовому перинатальному центрі й привезені на Луганщину в рамках проєкту «Змінимо країну разом». Сподіваємося, що вони добре приймуться на луганській землі, оскільки були вирощені й посаджені з любов’ю, а подаровані з щирим серцем.

З 2016 року Луганська та Львівська області успішно долають стереотипи і «зшивають» Схід і Захід нашої країни шляхом створення спільних проєктів, обміну досвідом у галузях культури та освіти.

Сватівським районом був підписаний меморандум про співпрацю зі Старосамбірським районом, який наразі входить до складу новоствореного Самбірського району. У процесі його реалізації близько тридцяти старшокласників Сватівщини 4 роки поспіль відзначали Різдво у Старому Самборі, знайомлячись з традиціями його святкування на Львівщині.

Своєю чергою дітлахи зі Старосамбірщини відпочивали влітку у позашкільному оздоровчому закладі «Гончарівський», а представники художньої самодіяльності цього краю двічі були не лише учасниками сватівського фестивалю мистецтв «Слобожанський спас», а й його переможцями.