Прес-центр19 травня 2021, 15:05

Не допустити й убезпечити

19 травня перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів засідання оперативного штабу з підготовки та сталого проходження пожежонебезпечного періоду.

Захід відбувався в онлайн-форматі, у ньому взяли участь голова райдержадміністрації Олег Клименчуков та його заступник Валерій Честних, який відповідає за цей напрямок роботи.

Члени штабу доповіли про виконання Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах Луганської області (далі – План дій). 

Після обговорення результатів було прийнято рішення про забезпечення виконання  завдань, передбачених Планом дій, у повному обсязі; вжиття заходів щодо створення та утримання у належному стані мінералізованих смуг, встановлення пристроїв для подавання звукових сигналів з метою оповіщення людей на випадок пожеж.

До цього ж відповідним структурам було доручено продовжити роботу з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які порушують правила пожежної безпеки в лісах та здійснюють самовільне випалювання рослинності або її залишків, а також активізувати інформаційно-просвітницьку роботу з цих питань.