Прес-центр3 листопада 2021, 14:11

Перспективи та наслідки реорганізації Держлісгоспів обговорили під час робочої зустрічі голова райдержадміністрації Олег Сліпець та т.в.о. директора ДП «Сватівське лісомисливське господарство» Володимир Петренко

Керівники поспілкувалися про розвиток підприємства в умовах реформування галузі лісового господарства в Україні. «Однією з основних одиниць господарювання на території району є лісництво, його потрібно максимально удосконалювати та зберігати», - зауважив голова райдержадміністрації.  Вкрай важливим залишаються питання раціонального використання лісових ресурсів, боротьби з незаконною вирубкою та обігом деревини, встановлення чітких правил продажу лісопродукції, підвищення ефективності роботи держпідприємств.

Також у ході зустрічі обговорили екологічний проєкт Президента України «Зелена країна», мета якого – збільшити площу лісів в Україні.  Сватівська райдержадміністрація також долучиться до екологічної акції та візьме участь у висадці дерев.

Навесні поточного року колектив райдержадміністрації на угіддях державного лісового фонду, які перебувають в управлінні Сватівського лісомисливського господарства, висаджували саджанці кримської сосни. Спільними зусиллями службовців органів державної влади та місцевого самоврядування було висаджено близько двох тисяч саджанців.