Прес-центр22 вересня 2023, 13:09

Підбили підсумки оздоровлення дітей у літній період 2023 року

Сьогодні в Сватівський райдержадміністрації відбулася нарада щодо підбиття підсумків оздоровлення дітей у літній період 2023 року. На нараді були присутні начальники військових адміністрацій, заступники начальників та представники структурних підрозділів, відповідальних за проведення оздоровчої кампанії.

Широкомасштабна агресія російської федерації проти України внесла свої корективи у бачення оздоровчої кампанії, тому цей рік особливу увагу звернули на забезпечення прав та інтересів дітей в реаліях війни та пошук безпечних умов перебування. Цьогорічна кампанія потребувала чималих організаційних навичок від наших фахівців.

Спільними зусиллями, в ході оздоровчої кампанії було забезпечено відповідними послугами 109 дітей, з них: 36 дітей оздоровлено за місцеві кошти, 13 дітей за рахунок коштів СОС «Дитячі містечка», 3 дитини за рахунок коштів релігійних організацій, 6 дітей за кошти міжнародних організацій, 1 дитина за рахунок БФ «Рінат Ахметов - Дітям. Мирний відпочинок дітям України» та 8 дітей були направлені на оздоровлення на санаторно-курортне лікування до ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Прикарпатський» МОЗ. Також, 42 дитини відвідували табір денного перебування при гуманітарному штабі Нижньодуванської селищної військової адміністрації.

Одна дитина з Коломийчиської територіальної громади була забезпечена відпочинком у ДПУ «Міжнародний дитячий центр «Артек» (м. Київ, Пуща-Водиця, 14-та лінія). 

З місцевого бюджету для проведення оздоровчої кампанії 2023 року було витрачено 557,1 тис. грн. Сума використаних бюджетних коштів на оздоровлення дітей складає - 231,5 тис. грн, на  відпочинок дітей - 325,6 тис. грн.

По завершенню наради начальник управління соціального захисту населення висловив усім слова подяки та надію на подальшу плідну співпрацю!