Прес-центр10 травня 2023, 13:05

Питання охорони праці обговорили на онлайн-семінарі

9 травня Східним міжрегіональним управлінням Державної служби України з питань праці задля привернення уваги до реалізації та досягнення встановлених нормативів та підвищення існуючого рівня охорони праці, зменшення рівня виробничого травматизму, його профілактики та напрацювання шляхів їх реалізації, а також дотримання вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони та безпеки праці з метою запобігання настанню нещасних випадків на виробництві було проведено захід у форматі онлайн-семінару для військових адміністрацій населених пунктів району.
В ньому прийняли участь голова районної державної адміністрації - начальник районної військової адміністрації Олег Сліпець, заступник директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської обласної військової адміністрації Ольга Севостьянова, працівники відділу житлово-комунального господарства, містобудування, архітектури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації, керівники військових адміністрацій населених пунктів Сватівського району, представники комунальних підприємств громад.
На нараді розглядалися питання останніх змін законодавства у сфері охорони праці, організації безпечного виконання суспільно-корисних робіт, порядок навчання та перевірки знань з питань охорони праці, попередження випадків прихованого травматизму.
Голова райдержадміністрації наголосив, що від сьогоднішнього стану підготовки до виконання відновлювальних та будівельних робіт на території району у разі деокупації, кадрових та управлінських рішень військових адміністрацій району, підготовки матеріально-технічної бази залежить скоріше відновлення життєзабезпечення громад після їх деокупації.
Заступник директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської обласної військової адміністрації Севостьянова О.Л. звернула увагу військових адміністрацій населених пунктів району на проведення необхідних заходів, спрямованих на відновлення роботи громад, їх функціонування, стану оформлення документів дозвільного характеру на виконання будівельних робіт.
Посадовими особами управління інспекційної діяльності у Луганській області Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці: Кленніковою В.М., Куніним О.О., Остапенко Ю.А., Башинською О.В. були надані роз’яснення з організації виконання робіт підвищеної небезпеки у будівельній галузі при залученні до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, порядку проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці, стану виробничого травматизму та попередження випадків прихованого травматизму.
В ході обговорення, представниками Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці були надані рекомендації щодо забезпечення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та подальших дій військових адміністрації населених пунктів району під час проведення суспільно-корисних робіт з відновлення територій громад після їх деокупації.