Прес-центр3 вересня 2023, 10:09

ПОНАД 11 ТИСЯЧ УКРАЇНЦІВ ОТРИМАЛИ ВАУЧЕР НА НАВЧАННЯ ЗА КОШТИ ДЕРЖАВИ

З початку року 11307 українців отримали ваучер на навчання за державні кошти та зможуть здобути нову професію або спеціальність, щоб бути більш конкурентними на ринку праці.
Детальніше: http://surl.li/knlzo
Освіта дорослих є складовою освіти впродовж життя і спрямована на реалізацію права кожної повнолітньої особи на безперервне навчання з урахуванням її особистісних потреб, пріоритетів суспільного розвитку та потреб економіки.
Післядипломна освіта та перепідготовка – освіта дорослих, спрямована на професійне навчання з метою оволодіння іншою (іншими) професією (професіями).
Чи може особа з вищою освітою отримати ваучер на здобуття робітничої професії?
Чинне законодавство не містить будь-яких обмежень чи застережень стосовно рівня освіти для проходження перепідготовки. Отже, громадяни, які мають вищу освіту (так само як і фахову передвищу) можуть проходити перепідготовку за робітничою професією з використанням ваучера.
Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер: https://tinyurl.com/24a84uh7
Для отримання ваучера заявку можна подати онлайн: https://voucher.dcz.gov.ua або особисто звернутися в найближчий центр зайнятості. У разі подання заявки онлайн, фахівець служби опрацьовує форму та зв’язується із заявником протягом 3 робочих днів з моменту заповнення та подання заявки.
Звертайтесь до фахівців центру зайнятості за номерами гарячих ліній:
098-875-48-95,
099-491-20-86
або пройдіть за посиланням для мешканців Луганщини: http://surl.li/invaz ,
для роботодавців та підприємців Луганщини: http://surl.li/ioarc
Надається підтримка з питань зайнятості:
телеграм-канал: https://t.me/Pidtrimka_DCZ11_luhansk
вайбер-канал: https://cutt.ly/jLaYiYr