Прес-центр1 травня 2024, 13:05

Представники громад Сватівщини взяли участь у встановленні світового рекорду з масового розпису писанок в Києві

30 квітня у Києві відбувся Фестиваль «Українська писанка: традиція і мистецтво». Цей захід є важливою частиною національної культурної програми та має на меті популяризацію української традиції та мистецтва писанкарства. Його організаторами виступили Міністерство культури та інформаційної політики України, Національна спілка майстрів народного мистецтва України та ГО «Інститут культури України», обласні військові адміністрації, обласні центри народної творчості та обласні науково-методичні центри культури.

На заході майстрині та майстри мали змогу провести авторські майстер-класи з писанкарства до яких з радістю долучилася публіка. Говорили про писанкарство Луганщини та його особливості.

Луганщину серед 50 майстрів з різних регіонів України представляли Наталія Явіца з Новопсковської та Тетяна Падалка з Нижньодуванської громад, які поділилися з присутніми секретами з виготовлення писанок, вишивки, проводили майстер-класи та презентували творчі вироби.

Крім того, на фестивалі встановили Світовий рекорду з масового розпису писанок. Протягом п’яти годин 530 учасників виготовили 800 писанок. Писанки, які були створені під час Фестивалю, будуть передані на передову нашим захисникам через Міжнародний штаб допомоги українцям.

Крім того, під час заходу відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко провів майстер-клас «Як зібрати Великодній кошик».

Від Сватівщини в заході прийняли участь представники Білокуракинської та Нижньодуанської громад.

Незважаючи на всі життєві складнощі, які переживають митці Луганщини, наша творча спільнота гідно представляє рідний край на творчій арені України!