Прес-центр30 квітня 2024, 11:04

Протягом минулого тижня понад 1500 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при громадах Сватівщини

Протягом минулого тижня робочою групою Красноріченської СВА було доставлено і роздано мешканцям сіл Новолюбівка, Невське та Макіївка  гуманітарну допомогу від Краматорської міської організації Червоного Хреста України – продуктові та гігієнічні набори, питну воду, тижневий запас хліба від  БО "ADRA Ukraine". Також робочою групою Красноріченської СВА доставлено і роздано мешканцям с. Невське полікарбонат,  наданий Благодійною організацією "Благодійний Фонд "Фонд свободи та справедливості" для ремонту пошкоджених вікон. Відремонтовано пошкоджені вікна у 4 приватних будинках. Завдяки поліцейським зведеного загону ГУНП в Луганській області відбулась евакуація мешканки с. Макіївка, яка доставлена на залізничний вокзал у м. Слов’янськ.

 

 

210 осіб - ВПО з Луганщини отримали гуманітарну допомогу у вигляді непродовольчих товарів та продуктових наборів в гуманітарному хабі Сватівськкої МВА. Також на минулому тижні відбулась виїзна видача гуманітарної допомоги для ВПО з Луганської області в с. Бородянка Бучанського району, та луганським ВПО у психоневрологічному інтернаті з геріатричним відділенням.

Працівниками цього Координаційного центру за тиждень було надано 52 консультації із загальних питань, у тому числі на телефон «гарячої лінії». Адміністратори ЦНАПу на минулому тижні проконсультували 12 ВПО. Було актуалізовано дані в Реєстрі Сватівської міської територіальної громади по 19 особам, видано 10 Витягів із зазначеного реєстру. Відділом соціального захисту населення було надано 15 консультацій з питань соціального захисту. Медичним працівником було надано консультацію та медичну послугу 20 особам з числа ВПО, також 17 ВПО з Луганської області отримали ліки.

В хабі працювала бібліотека, проводилися індивідуальні заняття з цифрової грамотності. Напередодні Великодніх свят працівники центру взяли участь у Форумі «Писанка Перемоги», захід відбувся в м. Ірпінь. Відділом культури, молоді та спорту Сватівської міської ради проведено захід до 38-х роковин з Дня аварії на Чорнобильські атомній електростанції, організовано спільне покладання квітів до пам’ятнику Героям Чорнобиля в м. Бровари. Працівники Координаційного центру разом з ВПО, яких обслуговує хаб, долучилися до тижня довкілля: було наведено лад на прилеглій території Центру, висаджено квіти, прибрано сміття.

В рамках запланованих заходів до Дня пам’яті про аварію на ЧАЕС відбувся традиційний суботній перегляд - дивилися документальний фільм «Поліські тенета».

 

В гуманітарному хабі Білокуракинської СВА в м.Житомир  за попереднім записом надавав послуги перукар. Консультував юрист від БО «Право на захист». Адміністратор ЦНАП надавав адміністративні послуги. Надавав свої послуги психолог Благодійного фонду "Рокада" Житомир.

 

Службою у справах дітей Троїцької селищної ради на гуманітарному хабу Нижньодуванської СВА в Харкові було проведено тематичний захід до 38-ї роковини Чорнобильської трагедії. Обговорили історичну хронологію подій, переглянули документальне відео,  потім діти перенесли свої враження на малюнки. Адміністраторами ЦНАПу Троїцької громади на гуманітарних ХАБах «Луганщина моя» в м.Львів та м.Івано-Франківськ надавали консультації – як офлайн, так і в телефонному режимі.  Реєстр Троїцької селищної територіальної громади працює, адміністратори протягом минулого тижня надали 5 витягів за запитами, також проведено 19 громадянам актуалізацію даних в зазначеному реєстрі та оброблено 3 повідомлення ДМС про зміну даних.

 

 

Протягом минулого тижня 582 ВПО з Луганщини отримали гуманітарну допомогу у вигляді непродовольчих  наборів від Міжнародної організації з міграції – матраци, спальні мішки, теплі ковдри, постільну білизну, посуд та лампи у гуманітарному хабі Лозно-Олександрівської СВА. Працювали адміністратори ЦНАП Міловської СВА. Проводив прийом лікар сімейної медицини Троїцької громади – за допомогою звернулось 35  осіб, проводилась видача безрецептурних лікарських препаратів, та видача рецептів за програмою «Доступні ліки».

 

 

Протягом минулого тижня в Нижньодуванському гуманітарному штабі в м. Харків було видано 337 пакунків державної продуктової допомоги. Також пройшли консультації психолога, лікаря загальної практики сімейної медицини КНП "Нижньодуванська АЗПСМ", КНП "Сватівський ЦПМСД", адміністратора ЦНАПу Сєвєродонецької громади, за попереднім записом надав свої послуги перукар.

 

Протягом минулого тижня 530 родин ВПО з Луганщини отримали допомогу (продовольчі набори) у гуманітарному штабі Нижньодуванської СВА в м.Київ – продуктові набори від БФ «Global Empowerment Mission (GEM)» ) у партнерстві з Howard G. BUFFETT Foundation (HGBF). Лікарі здійснювали первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації – за допомогою звернулось 81 особа, 63 особи звернулись та отримали набори безрецептурних ліків, 6 осіб звернулось за рецептами на ліки за програмою «Доступні ліки». На минулому тижні проводив особистий прийом внутрішньо переміщених осіб генеральний директор Комунального некомерційного підприємства Луганської обласної ради «Сватівська обласна лікарня з надання психіатричної допомоги» , за допомогою звернулось 3 особи. Протягом минулого тижня працівники ХАБу надали понад 100 консультацій із загальних питань, з питань пошкодженого/зруйнованого майна та інше. Спеціаліст служби у справах дітей надала 9 роз’яснень. Юристи благодійного фонду «Право на Захист» надали правову допомогу 7 особам. За послугами ЦНАПу звернулось 20 осіб, видано витяг з рестру територіально громади. За попереднім записом працював майстер манікюру - звернулось 4 осіб. В межах клубу зустрічей ВПО на хабі Нижньодуванської СВА в м.Київ відбувся інформаційний захід "Екологічний щоденник". Члени клубу подивились документальні фільми та ще раз згадали події аварії на чорнобильської катастрофи, ознайомилися з матеріалами щодо екологічних наслідків війни в Україні. 26 квітня, в день роковин аварії на Чорнобильській АС, на базі Нижньодувансього хабу в м. Київ відбувся захід - спомин. Учасники заходу ділилися власними спогадами про ті трагічні для нашої країни дні, обмінювалися думками з приводу власних спостережень за наслідками, згадували близьких та знайомих, які стали учасниками ліквідаційних заходів. Відділом освіти, культури, молоді та спорту Нижньодуванської СР був проведений День творчості на базі Нижньодуванського хабу в м.Київ був проведений майстер-клас з пап'є - маше.