Прес-центр22 квітня 2024, 13:04

Протягом минулого тижня понад 500 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при громадах Сватівщини

Робочою групою Красноріченської СВА мешканцям сіл Невське та Новолюбівка доставлено брезенти, за кошти місцевих мешканців в м. Слов'янськ закуплено і доставлено мешканцям с. Невське продукти харчування і господарські товари, також доставлено та роздано тижневий запас хліба наданий Красноріченськй СВА БО "ADRA Ukraine". Мешканцям с. Макіївка тижневий запас хліба від БО "ADRA Ukraine" доставили поліцейські зведеного загону ГУНП в Луганській області. На минулому тижні від волонтерської організації "Парасолька" 33 родини сіл Невське, Макіївка та Новолюбівка отримали продуктові набори. Красноріченська селищна військова адміністрація разом з мешканцями громади зібрали та передали оборонцям, які стримують ворога на Донецькому напрямку теплі ковдри, брезенти та ліки.

 

За ініціативи відділу культури, молоді та спорту Сватівської міської ради та Сватівської міської військової адміністрації з адміністрацією музею ВПО з Луганщини та Бахмуту, які зараз мешкають в Києві та Київській області відвідали Національний музей «Чорнобиль». Відбулася виїзна видача гуманітарної допомоги від міжнародних донорів. Гуманітарний хаб Сватівської МВА видавав продуктові набори від Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G.BUFFETT Foundation (HGBF) родинам ВПО з Луганщини, які проживають в Бориспільському районі – відбулась чергова виїзна видача допомоги в с.Гора. Також протягом тижня в гуманітарному хабі в м.Бровари працівниками хабу надавались консультацій з нагальних питань, у тому числі на телефон «гарячої лінії», працював адміністратор ЦНАПу. Надавав когсультаціії сімейний лікар, інфекціоністом КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня».

 

В гуманітарному хабі Білокуракинської СВА в м.Житомир за попереднім записом надавав послуги перукар. КУ "Центр надання соціальних послуг" Білокуракинської селищної територіальної громади на базі Координаційного центру надання допомоги ВПО з Луганської області Білокуракинської СВА в м.Житомир за підтримки Благодійного фонду "Рокада" Житомир організували роботу групи взаємопідтримки для жінок ВПО – відбувся захід на тему «Ментаьного здоров’я». Консультував юрист від БО «Право на захист». Адміністратор ЦНАП надавав адміністративні послуги.

 

Протягом минулого тижня 129 ВПО з Луганщини отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів у гуманітарному хабі Лозно-Олександрівської СВА. Також розпочато видачу непродовольчої гуманітарної допомоги від Міжнародної організації з міграції – матраци. Теплі ковдри. Працювали адміністратори ЦНАП Міловської СВА. Проводив прийом лікар сімейної медицини Троїцької громади – за допомогою звернулось 11 осіб, проводилась видача безрецептурних лікарських препаратів, та видача рецептів за програмою «Доступні ліки».

 

Протягом тижня в Нижньодуванському гуманітарному штабі в м. Харків було видано 214 пакунків державної продуктової допомоги. Також пройшли консультації психолога, фахівця ГУ ПФУ в Луганській області, лікаря загальної практики сімейної медицини КНП "Нижньодуванська АЗПСМ", КНП "Сватівський ЦПМСД", адміністратора ЦНАПу Сєвєродонецької громади, надав свої послуги перукар. Відбувся спільний захід Нижньодуванської СВА та Попаснянської СВА - представники «The HALO Trust» провели рекрутингові заходи.

 

Протягом минулого тижня 103 родин ВПО з Луганщини отримали допомогу (продовольчі набори) у гуманітарному штабі Нижньодуванської СВА в м.Київ – продуктові набори від БФ Ріната Ахметова. Лікарі здійснювали первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації – за допомогою звернулось 46 осіб, 10 осіб звернулись та отримали набори безрецептурних ліків, 10 осіб звернулось за рецептами на ліки за програмою «Доступні ліки». Протягом минулого тижня працівники ХАБу надали понад 100 консультацій із загальних питань, з питань пошкодженого/зруйнованого майна та інше. Спеціаліст служби у справах дітей надала 12 роз’яснень, проводив прийом спеціаліст Луганського обласного центру зайнятості – звернулось 9 осіб. Юристи благодійного фонду «Право на Захист» надали правову допомогу 5 особам. За послугами ЦНАПу звернулось 18 осіб. За попереднім записом працював майстер манікюру - звернулось 7 осіб. В межах клубу зустрічей ВПО на хабі Нижньодуванської СВА в м.Київ, відбувся інформаційний захід "Екологічний щоденник". Члени клубу подивились документальні фільми та ще раз згадали події аварії на Чорнобильській АЄС, ознайомилися з матеріалами щодо екологічних наслідків війни в Україні. На хабі створено міні-освітній простір для маленьких відвідувачів та школярів. Тут можна дізнатися щось нового з цікавих книжок, попрацювати з літературою для дітей і виготовити малюнок-оберіг для бійців ЗСУ.