Прес-центр20 жовтня 2023, 13:10

Рахунки для отримання пенсій та грошової допомоги можна відкрити у 12 банках

В умовах тимчасової окупації Луганської області виплата та доставка пенсій через відділення зв’язку АТ «Укрпошта» для більшості отримувачів наразі недоступна.
Відповідно до постанови Уряду від 26 лютого 2022 р. №162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану», одержувачам, яким АТ «Укрпошта» не має технічної можливості здійснювати виплату і доставку пенсій, ПФУ відповідні суми пенсій перераховує на їх поточні рахунки, які відкриваються в АТ «Ощадбанк» за зверненням органів Пенсійного фонду України (без отримання від одержувачів заяв про виплату пенсії з відкриттям рахунка в банку).
Якщо отримувач не звернувся до АТ «Ощадбанк» та не уклав договір банківського рахунка протягом шести місяців з дати відкриття, кошти підлягають поверненню Пенсійному фонду.
У разі звернення одержувача, яким не укладено договору банківського рахунка з АТ «Ощадбанк», до органу Пенсійного фонду України та надання письмової заяви щодо виплати пенсії через поточний рахунок, відкритий в іншому уповноваженому банку, суми пенсій зараховуються на новий рахунок.
Поточні рахунки для отримання пенсійних виплат та грошової допомоги можна відкрити в уповноважених банківських установах, які визначені відповідно до Порядку відбору банків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 вересня 2001 року №1231 (зі змінами).
Тож співпрацю налагоджено із дванадцятьма банківськими установами, а саме:
1. АТ «Ощадбанк»
2. АТ КБ «ПРИВАТБАНК»
3. АТ «Укрексімбанк»
4. АТ АБ «Укргазбанк»
5. АТ «А-БАНК»
6. АТ «СЕНС БАНК»
7. АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК»
8. АТ «ОТП Банк»
9. АТ «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК»
10. АТ «Райффайзен Банк»
11. АТ «УкрСиббанк»
12. АТ «Універсал Банк» (Monobank).