Прес-центр31 березня 2023, 10:03

Районна державна адміністрація та військові адміністрації населених пунктів Сватівського району долучились до семінару

30.03.2023 на обласному семінарі, який відбувся у режимі ZOOM-конференції, взяли участь працівники Сватівської районної державної адміністрації – районної військової адміністрації та військових адміністрацій населених пунктів Сватівського району.
Були обговорені актуальні питання у сфері містобудування, просторового планування та відновлення територій області та узагальнення результатів перевірки актів, виданих військовими та військово-цивільними адміністраціями протягом січня – лютого 2023 років.
По першому питанню доповідав заступник директора Департаменту будівництва, енергозбереження, містобудування та архітектури облдержадміністрації, головний архітектор області Михайло Івасішин, який наголосив на тому, що одним з основних завдань громад області - є післявоєнна розбудова населених пунктів. Повномасштабне відновлення потребує ґрунтовного аналізу та планування, аби міста та села України відповідали сучасним підходам містобудування.
Також Михайло Івасішин зосередив увагу слухачів на необхідності розроблення місцевих та регіональних програм створення безбар’єрного простору, в межах ініціативи першої леді Олени Зеленської та розробленої Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні.
По другому питанню слухали начальника Управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації облдержадміністрації Тетяну Філатову, яка звернула увагу присутніх на оформлення розпорядчих документів відповідно до вимог чинного законодавства.