Прес-центр27 квітня 2023, 13:04

Робоча поїздка на деокуповані території Херсонської області

У період з 23 по 26 квітня на запрошення Центру близькосхідних досліджень та української миротворчої школи за підтримки благодійного фонду "Відродження" голова Сватівської райдержадміністрації Олег Сліпець разом з представниками територіальних громад району, керівниками військових адміністрацій Херсонської та Запорізької областей взяв участь у робочій поїздці по деокупованим територіям Херсонської області. Було відвідано три територіальні громади: Станіславську, Нововоронцовську та Чорнобаївську.
Учасниками зустрічей обговорювалися завдання, які підлягають першочерговому вирішенню після деокупації, були окреслені проблеми, які виникають в ході відновлення роботи органів влади та ліквідації наслідків бойових дій. Керівники громад звернули увагу учасників делегації на методах та інструментах, які використовуються для вирішення нагальних проблем звільнених громад. Значна підтримка у вирішенні проблемних питань відновлення життєдіяльності територій надається волонтерами, міжнародними організаціями та благодійними фондами.
«Цікавий досвід роботи керівників адміністрацій після звільнення територій дає змогу окреслити низку першочергових завдань щодо відбудови інфраструктури та житлового фонду, налагодження процесів життєдіяльності для мешканців деокупованих територій, відновлення надання медичних, соціальних та адміністративних послуг населенню, - зазначив очільник району, - та буде дуже корисним у планування подальшої роботи органів влади та місцевого самоврядування району».