Прес-центр6 квітня 2023, 14:04

Робоча поїздка очільника Сватівського району у м. Слов’янськ

05 квітня 2023 року голова Сватівської райдержадміністрації – районної військової адміністрації Олег Сліпець побував з робочою поїздкою у м. Слов’янськ, під час якої оглянув склади Красноріченської селищної військової адміністрації, де зберігається матеріальний резерв.
Поспілкувався з першим заступником Красноріченської селищної військової адміністрації Віктором Зозулею та старостою села Нововодяне Олександром Мирошниченком щодо ситуації на деокупованій території громади, евакуації поранених жителів громади до лікувальних закладів, поховання загиблих, співпраці з волонтерами.
Зустрівся з представником Головного управління Національної поліції у м. Слов’янськ, обговорили питання співпраці: доставки гуманітарних вантажів та евакуації населення на територію, підконтрольну Уряду України, проблему під’їздних шляхів до населених пунктів Красноріченської громади.
На даний час мешканці деокупованих сіл забезпечені продовольчими товарами та засобами гігієни, ліками, будівельними матеріалами, одягом та іншим.
Кожного тижня від благодійної організації «Адра» через м. Слов’янськ за допомогою співробітників Головного управління Національної поліції у Луганській області доставляється хліб мешканцям села Невське, які відмовилися від евакуації.
Протягом березня 2023 року мешканцям деокупованих сіл Красноріченськї громади надано 286 продовольчих наборів (142 від Красноріченської селищної військової адміністрації, 140 від благодійного фонду Ольги Зайцевої «Елефонд», 4 передала поліція). Крім того, надано 25 пакетів муки по 5 кг, одяг, 137 гігієнічних наборів та 50 наборів побутової хімії. Також поліцією передано мешканцям с. Макіївка 40 ковдр та 40 спальних мішків.
Станом на 01 квітня 2023 року на складі у м. Слов’янськ перебуває 143 продуктових та 143 гігієнічних наборів від Луганської обласної організації Червоного Хреста України, які планується роздати протягом квітня місяця. Також, Красноріченська селищна військова адміністрація планує направити будівельні матеріали до населених пунктів Невське, Макіївка, Греківка.
У межах робочої поїздки керівник району також провів зустріч з керівником адміністрації м. Лиман Олександром Журавльовим та обговорив питання відновлення території після деокупації.