Прес-центр17 жовтня 2024, 17:10

Розпочався Східноукраїнський форум Рад ВПО

Захід організовано БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у партнерстві з Мінреінтеграції та за підтримки УВКБ ООН, проходитеме у Полтаві 17-18 жовтня та об'єднав представників шести областей України: Луганської, Запорізької, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської та Донецької.

 

Делегацію Луганщини на заході очолює заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Від Сватівщини у складі делегації – голова Сватівської районної державної адміністрації Олег Сліпець та начальник Білокуракинсьої селищної військової адміністрації Віталій Антоненко.

 

Серед головних спікерів форуму — заступниця Керівника Офісу Президента України Ірина Верещук та представник саб-офісу Агентства ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Федеріко Серсале.

 

Програма заходу включає дискусії з актуальних тем, таких як підтримка ВПО на національному та місцевому рівнях, житло, працевлаштування та соціальний захист внутрішньо переміщених осіб.

 

Варто відзначити, що для розгляду питань місцевого рівня Ради з питань ВПО утворено при всіх районних військових адміністраціях та військових адміністраціях населених пунктів. На постійній основі проводяться спільні засідання місцевих, районних та обласної Рад з питань ВПО, що дозволяє постійно обмінюватися досвідом, ідеями, розуміти поточну ситуацію з підтримкою ВПО в області.