Прес-центр26 листопада 2021, 15:11

Щороку у четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років

Голодомор - страшна сторінка української історії. Наша країна внаслідок цих нищівних подій втратила мільйони людських життів, голод завдав непоправний удар по ментальності та культурі, перервав зв’язок поколінь, винищив або завдав значних втрат цілому поколінню українських дітей. За історичними довідками у багатьох регіонах України у вересні 1933 року за шкільні парти не сіли близько двох третин учнів.  

Сьогодні події голодоморів - не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять його очевидців і сучасне покоління.

Нашим спільним обов'язком завжди повинно бути гідне вшанування пам’яті мільйонів синів та доньок України, мільйонів невинних, без жалю винищених людей, і передавати свідчення про трагедію наступним поколінням.

 

Завтра, 27  листопада о 16-00 годині, як завжди у День пам’яті  жертв голодоморів в Україні, запалімо на своєму підвіконні свічу пам’яті та помолімося за душі безневинних жертв.

 

Вічна пам'ять!

 

З повагою

 

голова райдержадміністрації Олег Сліпець

голова районної ради Людмила Русанова