Прес-центр13 жовтня 2023, 10:10

Служба у справах дітей Сватівської райдержадміністрації інформує

Служба у справах дітей Сватівської райдержадміністрації, інформує, що в Україні, окрім рідної дитини існують різні способи стати батьками:
- усиновлення,
- взятття під опіку і піклування,
- створення паиронатної сім'ї,
- дитячий будинок сімейного типу.
Кожна з зазначених форм має свої особливості та націлена на те, щоб кожна дитина мала родину, сімейний затишок та щиру, справжню батьківську любов і турботу.
Саме тому, звертаємо вашу увагу на можливості, які дозволять дітям, які цього потребують, отримати родинне тепло та затишок:
- Усиновлення – це прийняття усиновлювачем у свою сім’ю дитини на правах сина або доньки, що здійснюється на підставі рішення суду.
- Опіка та піклування – влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в сім’ї громадян України, які перебувають переважно в сімейних, родинних відносинах із цими дітьми з метою забезпечення їх виховання, освіти, розвитку, захисту їх прав та інтересів.
- Прийомна сім’я – сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
- Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.
- Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

«Зазначимо, що усиновлення – найбезпечніша форма влаштування дітей. Звісно, що для дітей, які є сиротами або позбавленими батьківської опіки чи піклування, найкращою буде будь-яка форма, що наближена до сімейної і замінює інтернатну систему», – підсумували працівники Служби.
[На зображенні може бути: дитина]
Переглянути статистику та оголошення
Просувати допис
Коментувати