Прес-центр28 серпня 2021, 10:08

Сьогодні у районному центрі відбулися урочистості до Дня вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави

Вшанувати пам’ять полеглих воїнів прийшли представники влади, державні службовці, військові, медики, поліцейські, освітяни, молодь та громадськість міста.
«Відважні українські воїни стали символом гідності, свободи та незламності. Ми всі у вічному боргу перед матерями та батьками, і дякуємо їм за те, що виростили мужніх і сильних патріотів, справжніх захисників та героїв… Схиляємоголови перед дітьми, яківтратилибатьків… Герої не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України. Слава нашим героям, слава нашим хлопцям та дівчатам, які сьогодні захищають Україну!»,– зазначив в своїй промові заступник голови Сватівської райдержадміністрації Борис Руденко.
Право покласти квіти до пам’ятного знаку загиблим в АТО/ООС землякам на знак вічної поваги до подвигу борців за незалежну Україну надано військовослужбовцям та учням Сватівської міської школи мистецтв ім. В. Зінкевича.
Також в рамках заходу атлети та спортивно активні громадяни міста долучилися до Всеукраїнського патріотичного забігу у пам'ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за героїв України», здолавши дистанцію в 1 км центральною вулицею м.Сватове.
Протягом 28-29 серпня в територіальних громадах району відбудуться меморіальні заходи Дня вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави
Честь і слава Героям!