Прес-центр22 травня 2021, 21:05

Сватівщина на рок-фестивалі у Старобільську

22 травня у сусідньому зі Сватовим районному центрі відбувся обласний відкритий рок-фестиваль «Зі сходу до заходу ‒ 2021».

Його історія розпочинається з 2017 року, коли фестиваль вперше відбувся у Лисичанську. Тоді на ньому були представлені лише учасники з Луганської області.

Цьогоріч фестиваль об’єднав музичну та літературну сцени, а його учасниками стали не лише луганчани, а й музичні гурти та творчі особистості Харківської, Донецької та Чернівецької областей.

Організаторами дійства виступили Луганська обласна державна адміністрація, Старобільська міська рада, Луганський обласний центр народної творчості та благодійна організація «Благодійний фонд Сергія Жадана». Вітав учасників щорічного рок-фестивалю голова Луганської облдержадміністрації Сергій Гайдай.

Від Сватівського району у фестивалі взяли участь рок-групи «Ізобара-тор» зі Сватового та «Берег душі» Лозно-Олександрівської селищної ради.

Голова Сватівської райдержадміністрації Олег Клименчуков,  Сватівський міський голова Віта Сліпець, Нижньодуванський селищний голова Сергій Корошенко та Троїцький селищний голова Демид Палагно підтримували наших краян-музик своєю присутністю й теплими словами. 

У групі підтримки від Сватівщини на фестиваль також прибули любителі рок-музики, особливо ‒ українського року, з Білокуракинської, Лозно-Олександрівської, Нижньодуванської, Сватівської та Троїцької територіальних громад.

Крім літературного й музичного майданчиків, у рамках заходу були передбачені мотозаїзд «Драйв», виставки мото- та кастом- техніки «Байкер Street», креативні фотолокації та пішохідні екскурсії містом.

Зірковими гостями заходу стали українські рок-гурти «Танок на майдані Конго», «Жадан і Собаки» та літератори Олег Сенцов, Катерина Калитко, Артем Полежака.

Вогняне шоу, яке вважається одним з обов’язкових атрибутів рок-концертів, було представлене командою «Street-Fire» з м. Сєвєродонецьк.