Прес-центр7 травня 2021, 17:05

У райдержадміністрації обговорили питання вакцинації мешканців Сватівського району

7 травня голова райдержадміністрації Олег Клименчуков провів засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, участь у роботі якого взяли очільники територіальних громад, що входять до складу Сватівського району.

Головне питання порядку денного – вакцинація населення Сватівського району. Зокрема, йшлося про розподіл вакцини AstraZeneca південнокорейського виробництва, яка надійшла на територію Луганської області, серед мешканців району.

Голова райдержадміністрації поінформував, що Сватівському району виділено 1600 доз вакцин. Вона призначена для вакцинації дорослого населення віком 60+. На сьогоднішній день використано близько 300 доз.

Олег Клименчуков звернув увагу керівників територій на те, що вакцинація від COVID-19 є добровільною та безоплатною. Але Міністерство охорони здоров’я України та Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендують зробити вакцинацію для того, щоб захистити життя та здоров’я, особливо тих людей, які перебувають у групі ризику. Тому закликав підтримати загальнодержавний план вакцинації й організувати щеплення мешканців підпорядкованих територій. Стосовно цього керівником району надано доручення відповідальним особам.

Побіжно присутніми на засіданні були обговорені питання проведення технічної інвентаризації захисних споруд, виконання Плану дій щодо попередження та ліквідації пожеж у природних екосистемах в пожежонебезпечний період та Плану заходів щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах протягом купального 2021 року. Детально їх буде розглянуто на черговому засіданні комісії, оскільки підготовка матеріалів потребує часу.