Прес-центр5 травня 2021, 17:05

У районному бюджеті 2021 року передбачено кредитування мешканців села

Починаючи з 1997 року, в Україні розгорнуто роботу з виконання програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім». Її основною метою є поліпшення житлово-побутових умов сільського населення, покращення соціально-демографічної ситуації, стимулювання закріплення молоді на селі та збільшення випуску сільгосппродукції і зайнятості сільського населення.

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та інших не заборонених законодавством джерел, у тому числі власних коштів громадян.

У Луганській області регіональна програма «Власний дім» реалізується спеціально створеним комунальним підприємством «Луганський обласний Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі».

 Програма «Власний дім» сьогодні є фактично єдиною програмою, що надає можливість сільським жителям одержати пільгові кредити (під 10 % річних, а для багатодітних родин – безпроцентно) на будівництво житла та його благоустрій.

Кредити  видаються працівникам галузей сільського господарства, соціальної сфери села, освіти, медицини, культури, органів місцевого самоврядування, а так само молодим родинам та учасникам АТО.

Кредитування селян для реконструкції житла під його енергозбереження сприятиме утепленню фасадів житлових будинків, встановленню пластикових вікон та дверей, а також заміні застарілого опалювального устаткування на  енергоефективне.

Згідно з прийнятим на засіданні сесії Сватівської районної ради 22.04.2021 рішенням, проєкт якого був розроблений і поданий райдержадміністрацією, у районному бюджеті на поточний рік передбачено видатки для надання кредитів сільським жителям району за рахунок повернення раніше наданих кредитів у сумі 100 тис. грн.