Прес-центр19 жовтня 2023, 15:10

У школах стартує ініціатива, покликана надихнути підлітків долучитися до волонтерства

ГО «Українська Волонтерська Служба» спільно з ГО «Рух Олександра Педана «JuniorS» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Міністерства освіти і науки та Міністерства молоді та спорту ініціювала новий проект, що сприятиме обізнаності про важливість волонтерської діяльності.
«Шкільний урок волонтерства» — ініціатива, що покликана надихнути підлітків займатися волонтерством. У межах проекту у школах організовуватимуть заняття, на яких досвідчені активісти та вчителі розкажуть, як маленькими кроками досягти значних результатів, та поділяться інструментами, що допоможуть школярам долучитися до волонтерського руху.
«В умовах війни кожен із нас намагається робити все, аби бути корисним. Для дітей, особливо підлітків, дуже важливо також знайти сферу, де вони б могли проявити себе, відчути власну силу та причетність. І волонтерство — один із таких інструментів. Крім цього, завдяки волонтерству можна будувати нові знайомства та навіть запобігати появі тривожності, що є дуже актуальним для українців сьогодні», — зазначив Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.
За даними U-Report, з початку 2022 року понад 43% опитаних школярів вже долучилися до активної допомоги. 90% опитаних підлітків хочуть бути корисними для України, зокрема і як волонтери. Нова ініціатива була створена для того, щоб залучати підлітків до волонтерської роботи, розвивати їхні лідерські якості та впевненість, а також підтримувати їхній психофізичний стан.
«Команда JuniorS додає фізичну та психологічну складову в уроки волонтерства, адже волонтер — це проактивна людина, яка завжди має бути в формі. Рух, спортивні ігри допомагатимуть відновитися та перезавантажитися. Важливо навчити майбутніх волонтерів піклуватися спочатку про себе, а потім допомагати іншим», — наголошує Олександр Педан, співзасновник руху JuniorS
Детальніше на Урядовому порталі за посиланням http://surl.li/mhybq