Прес-центр14 грудня 2023, 16:12

В Україні з'явився ще один інструмент для боротьби з корупцією.

Якщо ви стали свідками корупційних дій розповісти про це можна через Єдиний портал повідомлень викривачів - https://whistleblowers.nazk.gov.ua/#/
Портал забезпечує цілодобовий відкритий доступ для подання повідомлень (у тому числі анонімних) через внутрішні канали повідомлення про можливі факти корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.
Щоб повідомити про корупцію на порталі слід натиснути кнопку «Подати повідомлення про корупцію», введіть таку інформацію та оберіть такі дії:
- оберіть організацію, про корупцію в якій ви хочете повідомити;
- вкажіть, хто вчинив правопорушення;
- напишіть свої особисті дані (у разі подання повідомлення із зазначенням відомостей про себе), у разі якщо ви хочете повідомити анонімно, для зручності залиште електронну пошту, на яку надійде ідентифікатор;
- із переліку виберіть, про яке правопорушення ви бажаєте повідомити;
- зазначте джерело отримання інформації;
- напишіть обставини правопорушення та прикріпіть підтверджуючі матеріали;
- поставте відмітку про ознайомлення з правилами порталу.
Після завершення всіх дій ви отримаєте унікальний ідентифікатор. За його допомогою ви зможете перевіряти статус повідомлення, набуття статусу викривача та користуватися правами і гарантіями викривача у разі набуття такого статусу.
Єдиний портал повідомлень викривачів - зручний інструмент, який мінімізує людський фактор, унеможливлює втручання в систему і витік інформації. Тож, якщо вам стали відомі факти корупційних правопорушень у вашій організації, повідомляйте про них. Не варто мовчати.
Про корупцію треба говорити вголос!