Прес-центр20 жовтня 2023, 15:10

Відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при райдержадміністрації

13 жовтня 2023 року голова Сватівської райдержадміністрації - начальник районної військової адміністрації Олег СЛІПЕЦЬ провів чергове онлайн-засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при райдержадміністрації.

На порядок денний засідання було винесено наступні питання: «Про організацію освітнього процесу в закладах загальної освіти району» та «Про роботу Координаційних центрів надання допомоги внутрішньо-переміщеним особам/Хабів»

Станом на поточну дату 6 закладів освіти Сватівського району, в яких працюють 150 педагогів, забезпечують надання освітніх послуг, а саме: Комунальний заклад «Сватівський ліцей №6» Сватівської міської ради Луганської області, Білокуракинський ліцей Білокуракинської селищної ради Луганської області, опорний заклад «Ліцей «ПЕРСПЕКТИВА» Троїцької селищної ради», комунальний заклад «Красноріченський ліцей» Красноріченської селищної ради, Нижньодуванський ліцей Нижньодуванської селищної ради та Куземівський ліцей Коломийчиської сільської ради Сватівського району Луганської області.

Зазначені заклади надають освітні послуги 1988 учням, з них 192 дитини перебуває на підконтрольній Уряду України території, 761 дитина – за кордоном, 1035 - на ТОТ.

 

З метою забезпечення створення умов для доступу населення Луганської області до послуг, що сприяють адаптації, соціалізації та реалізації власного потенціалу в умовах війни та в післявоєнний період військовими адміністраціями Сватівського району організовано роботу: гуманітарних штабів в містах Києві та Харкові Нижньодуванської селищної військової адміністрація, Координаційного центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області в м. Житомир Білокуракинської селищна військова адміністрація та Координаційного центру надання допомоги внутрішньо переміщеним особам з Луганської області в м. Ірпінь Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації.

Окрім видачі гуманітарної допомоги в зазначених Хабах організовано надання соціальних, адміністративних, медичних, культурних, спортивних, освітніх, психологічних та юридичних послуг.