Прес-центр4 серпня 2023, 18:08

Відбулося чергове засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

03 серпня в режимі онлайн-конференції відбулося чергове засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
Згідно порядку денного, комісією було заслухано стан контролю за своєчасною виплатою заробітної плати працівникам підприємств громад району та шляхи вирішення погашення заборгованості по заробітній платі на підприємствах комунальної форми власності, які перебувають у сфері управління Сватівської міської, Білокуракинської та Троїцької селищних військових адміністрацій.
Відповідно з інформацією Комунального некомерційного підприємства «Білокуракинська багатопрофільна лікарня» Білокуракинської селищної ради 28 липня 2023 року було сплачено заборгованість з заробітної плати за березень – травень 2023 року, в сумі 744 тис. грн. Заборгованість сплачено 19 особам, з них 4 особам звільненими на 01.07.2023. Кошти виплачені з місцевого бюджету за програмою фінансової підтримки та розвитку комунального некомерційного підприємства «Білокуракинська багатопрофільна лікарня» на 2023 рік. Станом на 02.08 2023 року підприємство не має заборгованості по заробітній платі.
Заборгованості із виплати заробітної плати підприємствами, установами та організаціями, підпорядкованими Сватівській міській військовій адміністрації, також не має. 05.07.2023 року КНП «Сватівський центр первинної медико-санітарної допомоги» було подано нові статистичні та фінансові звіти з внесенням поправок про зняття заборгованості (519,0 тис. грн), як такої, що помилково поданої.
Троїцька селищна військова адміністрація наразі вирішує питання щодо механізмів погашення заборгованості по Комунальному некомерційному підприємству «Троїцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Троїцької селищної ради у сумі 907,0 тис. грн - 77 фізичним особам.
Також, було розглянуто питання врегулювання трудових відносин з працівниками підприємств, установ, організацій, підпорядкованих Білокуракинській селищній військовій адміністрації, що зосталися на тимчасово окупованих територіях . За інформацією начальника селищної військової адміністрації Віталія Антоненка всі документи щодо працівників, що зосталися на окупованих територіях, направлені до правоохоронних органів для подальшої перевірки стану виконання ними трудових відносин та прийняття, у подальшому, управлінських рішень.
Крім того, представником Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було наголошено на дотриманні керівниками підприємств, установ та організацій, підпорядкованим військовим адміністраціям населених пунктів району ст.115 Кодексу законів про працю України, щодо виплати заробітної плати не рідше 2 разів на місяць, через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, не пізніше 7 днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.
За результатами засідання було прийнято ряд рішень щодо контролю за виплатою заробітної плати, недопущення її зростання, та погашення виниклої заборгованості із заробітної плати на зазначених підприємствах, а також визначені напрямки подальшої роботи та можливі шляхи її вирішення керівництвом Троїцького ЦПМСД та Троїцької СВА.
Також, за підсумками засідання, військовим адміністраціям населених пунктів району було надано низку доручень щодо врегулювання трудових відносин з працівниками підприємств, установ, організацій підпорядкованих військовим адміністраціям, та подальшого інформування про проведену роботу.