Прес-центр1 листопада 2023, 09:11

Відбулося чергове засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

31 жовтня в режимі онлайн-конференції відбулося чергове засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
Згідно порядку денного, комісією було заслухано стан контролю за своєчасною виплатою заробітної плати працівникам підприємств установ та організацій підпорядкованим військовим адміністраціям населених пунктів району. Також, було розглянуто питання врегулювання трудових відносин з працівниками підприємств, установ, організацій підпорядкованих Сватівській міській, Білокуракинській та Красноріченській селищним військовим адміністраціям.
За наявною інформацією серед підприємств, установ та організацій станом на 25.10.2023 по Сватівському району заборгованість з виплати заробітної плати відсутня.
За результатами розгляду другого питання було зазначено, що із семи комунальних підприємств Сватівської міської військової адміністрації, на даний час врегульовані трудові відносини з керівником та працівниками КП «Сватове-благоустрій», шляхом призупинення з ними дії трудових договорів тимчасово, на період дії воєнного стану. Щодо інших 6 підпорядкованих установ, то Сватівською міською військовою адміністрацією наразі вживаються всі необхідні заходи для отримання інформації про керівників та працівників цих установ, для врегулювання трудових відносин з ними.
Трудові відносини в усіх підпорядкованих Білокуракинській військовій адміністрації установах та закладах врегульовані шляхом оголошення простою, призупинення з працівниками дії трудових договорів на період дії воєнного стану, а також звільнення деяких на підставі поданих заяв. Наразі вирішується питання врегулювання трудових відносин з одним працівником КУ «Трудовий архів».
Красноріченською селищною військовою адміністрацією проводиться робота із впорядкування трудових відносин з КП «Бараниківське сільське комунальне господарство», яке залишилось на окупованій території та не відновило свою діяльність. Після уточнення всієї отриманою інформацією від Головного управління ПФУ в Луганській області та Головного управління ДПС в Луганській області військовою адміністрацією планується прийняття управлінських рішень.
Представником Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці було надано ряд роз’яснень з питань врегулювання трудових відносин, щодо виникли в результаті обговорення, та зазначено про надання, у разі необхідності, необхідних консультацій.
За результатами засідання було прийнято ряд рішень щодо контролю за виплатою заробітної плати, недопущення виникнення заборгованості, а також продовження роботи з врегулювання трудових відносин з працівниками підприємств, установ, організацій підпорядкованих військовим адміністраціям, та подальшого інформування про проведену роботу.