Прес-центр14 липня 2023, 15:07

Відновлення Нижньодуванської громади обговорили на стартовій зустрічі «Платформи громадської участі у відновленні Нижньодуванської територіальної громади»

13 липня голова районної державної адміністрації Олег Сліпець взяв участь у стартовій зустрічі «Платформи громадської участі у відновленні Нижньодуванської територіальної громади», яка проходила у місті Київ на базі Нижньодуванського Центру надання гуманітарної допомоги ВПО Луганської області. Також на заході були присутні начальники Нижньодуванської СВА Сергій Корощенко, Сватівської МВА Олександр Міткевич, представники ГО «Сватівська районна громадська організація «Наша родина», внутрішньо переміщені особи Луганської області.
Під час зустрічі присутні обговорили головні цілі проєкту, важливість участі в процесі його реалізації громадського сектору та його тісної співпраці з місцевою владою. Після офіційної частини методом мозкового штурму напрацювали напрямки, по яким має розвиватись громада. Потім працювали в робочих групах, обговорили напрямки відновлення територіальної громади.
Очільник району зазначив: «Участь громади в процесі відновлення має вирішальне значення. Вона стимулює активну участь місцевих жителів та дозволяє їм бути не просто спостерігачами, але й активними учасниками прийняття рішень та реалізації проєктів. Залучення громадськості сприяє розширенню перспектив, ідей та внеску, що є критичним для розробки ефективних програм відновлення».
Захід організовано завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян», який виконує ГО «Центр Доброчин» у партнерстві з громадськими організаціями «Громадська ініціатива Луганщини», «Фонд розвитку міста Миколаєва», «Чугуївська правозахисна група» та «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень».