Прес-центр26 квітня 2021, 11:04

Візьмімо участь в акції!

Український інститут національної пам’яті до 35-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС 26 квітня ініціював загальноукраїнську акцію, покликану привернути увагу широкого загалу до пам’ятної дати і вшанувати пам’ять жертв катастрофи та ліквідаторів, які ціною свого життя врятували Україну і світ від глобального лиха.

Команда інституту спільно з Українським радіо виготовила аудіоролик, тривалістю 1 хв, який містить аудіохроніку розмови диспетчерів у перші хвилини після аварії на ЧАЕС та інформацію про її причини і наслідки.

Сватівська райдержадміністрація звертається до державних установ, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, закладів, організацій, інститутів громадянського суспільства та всіх мешканців Сватівського району з пропозицією долучитися до акції та 26 квітня транслювати ролик біля приміщень державних установ, органів місцевого самоврядування та на своїх сторінках у соціальних мережах.

Ідея акції полягає в тому, щоб ролик зазвучав одночасно 26 квітня, о 12:00. Таким чином, акція апелюватиме до традиції загальнонаціональної хвилини мовчання, об’єднає справді значну частину суспільства у вшануванні жертв Чорнобильської трагедії та сприятиме збереженню пам’яті про її причини і наслідки.

Ролик у високій якості у двох варіантах оформлення можна завантажити за посиланням: https://cutt.ly/NvhJdVJ