Прес-центр8 вересня 2023, 16:09

ВПО Луганщини, що тимчасово перебувають в Харкові та Києві можуть отримати всебічну допомогу як гуманітарну, так і соціальну від Нижньодуванської СВА

Протягом тижня 1010 переміщених осіб з Луганщини отримали допомогу у гуманітарному штабі Нижньодуванської СВА у м.Київ.

 

У хабі відвідувачів забезпечували продуктовими та гігієнічними наборами. Лікарі здійснювали первинний огляд, надавали консультації дорослим та дітям, вимірювали кров’яний тиск, рівень цукру та сатурації, видавали набори безрецептурних ліків.

Робітники ХАБу надали понад 500 консультацій із загальних питань, з питань пошкодженого/зруйнованого майна, з питань захисту прав та інтересів дітей та інше.

 

Разом з тим, за потреби надавалися правова допомога від адвокатів благодійного фонду «Право на Захист», консультації спеціалісту Луганського обласного центру зайнятості та консультації фахівцями ПФУ.

 

Протягом тижня в Нижньодуванському гуманітарному штабі в м. Харків було видано 48 наборів державної гуманітарної допомоги, 140 сімейних наборів (для 244 осіб) від Міжнародної Організації з Міграції (матраци, ковдри, подушки, постільна білизна, набір посуду тощо).

 

Також пройшли консультації психолога, спеціаліста Луганського обласного центру зайнятості (онлайн), адміністратора ЦНАПу Сєвєродонецької громади, юриста Норвежської ради у справах біженців, лікаря загальної практики сімейної медицини, спеціаліста Троїцької служби у справах дітей, надавав свої послуги перукар.

 

Нагадуємо, що внутрішньо переміщені особи Луганщини, що тимчасово перебувають в Харкові та Києві можуть отримати всебічну допомогу як гуманітарну, так і соціальну від Нижньодуванської селищної військової адміністрації.

 

Об’єднуючись з кожним днем стаємо сильнішими та крокуємо до Перемоги!

 

Адреси гумштабів:

м. Харків, вул. Данилевського, 38,

графік роботи: понеділок - п'ятниця 10.00 - 15.00,

телефон 068 790 56 32

 

м.Київ, вул.Поліська,14,

графік роботи: понеділок - п'ятниця 10.00 - 15.00

Телефон центру: 093 8150902, 066 9443586