Прес-центр23 лютого 2023, 09:02

Як онлайн подати заяву про повторну видачу свідоцтв про державну реєстрацію актів цивільного стану?

В Україні фізичні особи мають можливість подавати заяви у сфері державної реєстрації актів цивільного стану в електронній формі з використанням функціональних можливостей Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія).

Відповідні заяви повинні містити електронний підпис фізичної особи, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, або бути підписаними під час її особистого звернення до відділу державної реєстрації актів цивільного стану.

До заяв про повторну видачу свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану за наявності додаються відскановані копії паспорта, паспортного документа, документів, що підтверджують право особи на отримання відповідного свідоцтва.

Подати заяву про отримання повторного свідоцтва про народження можна на Порталі Дія (https://diia.gov.ua) та за результатами її розгляду одержати відповідний документ у відділі державної реєстрації актів цивільного стану, до якого подано заяву, або за допомогою сервісу доставки оператора поштового зв’язку Укрпошта в межах області за місцем розташування відділу.

Звертаємо увагу, що у зв’язку з запровадженням на території України воєнного стану, подати таку заяву до відділів, розташованих у Херсонській, Донецькій та Луганській областях, наразі неможливо.