Прес-центр22 травня 2021, 12:05

Юні літературознавці Сватівщини вшанують пам’ять Великого Кобзаря на Тарасовій горі

22 травня – пам’ятна дата в історії України. Цього дня 1861 року на Чернечій горі у місті Канів відбулося перепоховання нашого національного героя, класика української літератури, видатного українського поета й художника Тараса Григоровича Шевченка.

У 1925 році на місці його поховання було утворено Канівський державний музей-заповідник «Могила Т.Г.Шевченка» (нині ‒ Шевченківський національний заповідник), а у 1939 поетові встановлено величний бронзовий монумент.

22  травня 2021 року в Україні відзначається 160 річниця перепоховання славетного Кобзаря. До цієї дати філіал Злученого Українського Американського Допомогового Комітету в Україні організував для учнів-переможців Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка усіх регіонів нашої держави екскурсію до Канева.

Учасниками цієї екскурсії стали й 7 юних літературознавців з навчальних закладів Білокуракинської,  Лозно-Олександрівської селищних та Сватівської міської рад.

Сьогодні шанувальники творчої спадщини Шевченка відвідають легендарний Канів, де на схилах дніпровських круч століттями творилася історія української нації, музей Тараса Григоровича і вшанують його пам’ять на Чернечій (Тарасовій) горі, де за своїм заповітом Великий Кобзар спочиває вже 160 років.