Прес-центр25 серпня 2021, 10:08

З 22 по 24 серпня Сватівщина у складі делегації Луганської області брала участь у першому Всеукраїнському фестивалі #МандруйУкраїною

Масштабне святкування, присвячене 30-й річниці незалежності України проходило на території  столичного Національного музею народної архітектури та побуту України. На фестивалі кожен з 24 регіонів країни презентували свій туристичний, культурний і гастрономічний потенціал, майстри українських ремесел проводили чудові майстер класи та популяризовували традиції свого краю.

Локацію Луганської області неможливо було оминути. Туристичний потенціал Сватівського району презентувала Яна Бондарева, директор Сватівського міського краєзнавчого музею, майстеркласи з виготовлення ляльок проводила Олена Бондаренко, методист комунального закладу «Сватівський міський Народний дім «Сватова-Лучка». Гастрономічний потенціал району був представлений крафтовою продукцією пасіки «Медове джерело» та фруктовими цукерками в шоколаді від ТМ «Світ Р». Окрасою туристичного майданчику нашого регіону стали роботи ремісників і майстрів сувенірної продукції та виставкових  експонатів.

Сватівщина пишається своїми талановитими та працьовитими людьми. Широ дякуємо Білокуракинській, Коломийчиській, Красноріченській, Лозно-Олександрівській, Нижньодуванській, Сватівській та Троїцькій територіальним громадам за активну підтримку та участь у підготовці до Всеукраїнського фестивалю #МандруйУкраїною.