Прес-центр1 жовтня 2023, 14:10

З Днем територіальної оборони!

Згідно з Указом Президента України № 417/2020 День територіальної оборони в Україні відзначається щороку в першу неділю жовтня. Глава держави запровадив цей День з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій, а також зважаючи на високу роль територіальної оборони в забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України. Цьогоріч свято відзначається втретє.
З початком повномасштабної війни до лав територіальної оборони по всій Україні влилися свідомі громадяни, патріоти, які вирішили самовіддано боронити Батьківщину від ворога. Сьогодні тероборона є невід’ємною частиною сил оборони держави і національного спротиву, складовою підготовки резервів та готовності громадян у будь-який час надати гідну відсіч окупантам.
До складу підрозділів територіальної оборони увійшли наші земляки, які підписали контракти і проходять службу. Зараз вони є прикладом вірних синів і доньок України, гідних громадян своєї країни, які готові захищати свою рідну землю і український народ.
Дякуємо Вам за патріотизм і гідну глибокої поваги стійку громадянську позицію!
Схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, які віддали за нашу свободу найдорожче ‒ своє життя. Подвиг Воїнів світла і правди назавжди залишиться в пам’яті нинішнього та прийдешніх поколінь. Їх імена, бойова слава і жертовність будуть вписані золотими літерами на сторінках новітньої історії України. Вічна їм слава і світла пам’ять!
З професійним святом Вас, бійці територіальної оборони України! Міцного вам здоров’я, витримки, сил, успіхів у службі та непохитної віри в Перемогу! Слава Україні!