Прес-центр25 травня 2021, 11:05

За результатами екскурсійної поїздки дітей Сватівщини на Чернечу гору

22 травня в місті Каневі відбулися урочисті заходи, присвячені 160-й річниці перепоховання Тараса Григоровича Шевченка.

Серед їх учасників були й 7 переможців Міжнародного мовно-літературного конкурсу  імені Тараса Шевченка з навчальних закладів Білокуракинської, Лозно-Олександрівської селищних та Сватівської міської рад та вчитель Білокуракинської гімназії Альона Фартушна, яка очолила делегацію.  

Екскурсія була організована Злученим Українським Американським Допомоговим Комітетом, філіал якого працює в Україні, й за його кошти, як заохочення переможців конкурсу та з метою ознайомлення учнів з історією України й виховання любові до своєї країни.

Ділячись враженнями від подорожі, діти розповіли про неймовірні почуття та емоції від цікавої поїздки до Канева. Завдяки цій пам’ятній екскурсії вони  змогли доторкнутися до сторінок життя людини, яка своїми творами  розповіла на весь світ про незламний дух українського народу.

Під час одноденної мандрівки діти піднялися 342-ма сходинками Тарасової гори, відвідати музей Тараса Шевченка, Тарасову світлицю, приєдналися до урочистої ходи та вшанували пам’ять великого Кобзаря традиційним покладанням квітів.