Прес-центр21 травня 2021, 13:05

Забезпечення дітей-сиріт житлом за державні кошти = дотримання державою соціальних гарантій

За дорученням голови райдержадміністрації Олега Клименчукова фахівці структурних підрозділів райдержадміністрації з питань соціального захисту провели онлайн-нараду з посадовими особами Красноріченської та Нижньодуванської селищних рад.

Обговорювалося питання використання субвенції, яка надається місцевим бюджетам з державного бюджетного кошика на проєктні та будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних й інших, наближених до сімейних, форм виховання та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Для придбання житла особам з числа зазначеної категорії громадян Сватівському району з державного бюджету виділено 3 млн 854 тис. грн. На теперішній час освоєно 1 млн 156 тис. грн коштів субвенції.

Троє з десятьох мешканців району, на захист яких спрямовані ці кошти, житло вже придбали. Ще двоє знайшли придатне для проживання житло й займаються збором необхідних документів, які розглядатиме районна комісія.

Під час наради було проаналізовано чинники, які уповільнюють освоєння субвенції на придбання житла, а за її результатами визначено заходи щодо завершення цієї роботи.