Прес-центр6 квітня 2023, 16:04

Захист прав дітей в пріоритеті

Керівники служб у справах дітей всіх територіальних громад Сватівського району взяли участь у онлайн-нараді, яка відбулась сьогодні під головуванням начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Раїси Родіної.
Учасники наради обговорили актуальні питання щодо особливостей захисту прав дітей, основні напрямки діяльності служб в умовах воєнного стану в Україні та можливі шляхи вирішення нагальних проблем, викликаних реаліями сьогодення.
Зокрема, зупинились на аналізі змін в функціонуванні єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти», яка містить електронний банк даних щодо дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, кандидатів в усиновлювачі, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів, та усиновлювачів, патронатних вихователів.
Було наголошено на важливості ведення постійного моніторингу щодо переміщення статусних дітей, зокрема з тимчасово окупованих територій, та здійснення контролю за дотриманням їх прав.
Обговорення проблемних питань діяльності служб у професійному колі колег планується проводити регулярно у онлайн – форматі на обласному рівні і надалі.