Прес-центр8 квітня 2023, 11:04

Закликаємо людей до евакуації!

З початку квітня 2023 року активізувалися обстріли деокупованих населених пунктів Красноріченської територіальної громади Сватівського району Луганської області. Ворог почав активно застосовувати реактивну, далекобійну артилерію та авіабомбардування. За попередніми даними зруйновано майже 60% приватних будинків. На території цих населених пунктів до цього часу проживають 138 цивільних осіб.
Протягом березня-квітня поточного року в безпечні райони із залученням Головного управління Національної поліції в Луганській області, волонтерів, ЗСУ та органів місцевого самоврядування району було евакуйовано 10 осіб, з яких 2 особи доставлено до лікувальних закладів у зв’язку з отриманими пораненнями.
Органами державної влади та місцевого самоврядування Сватівського району плануються подальші заходи щодо продовження евакуації у безпечні райони України мешканців деокупованих населених пунктів.
Основна перепона евакуації – небажання людей евакуюватися!
Олег Сліпець: «Закликаємо людей до евакуації! Вкотре радимо місцевим жителям деокупованих населених пунктів району не ризикувати своїм життям і життям своїх рідних! Для тих, хто хоче виїхати, ми надаємо таку можливість».