Прес-центр23 жовтня 2021, 16:10

Знайомство голови Сватівської райдержадміністрації з районом: Білокуракинська територіальна громада

22 жовтня очільник виконавчої влади Сватівщини Олег Сліпець побував з робочим візитом в смт Білокуракине. Поїздка була досить насиченою.
Найперше голова райдержадміністрації поспілкувався з головою громади Сергієм Сіриком та керівниками структурних підрозділів апарату селищної ради, з якими обговорили низку актуальних питань життєдіяльності громади. Зокрема:
– ситуацію із захворюванням на COVID-19;
(Станом на 21.10.2021 повний курс щеплення проти цієї гострої респіраторної хвороби отримали 86 % працівників селищної ради, однією дозою вакцини – 11 %, невакцинованими залишаються лише троє з 85 співробітників ради. До речі, це – найвищий показник вакцинації серед працівників органів місцевого самоврядування Сватівського району.
Олег Сліпець, відзначивши високий рівень відповідальності посадовців, наголосив на важливості проведення роз’яснювальної роботи про необхідність й ефективність вакцинації у боротьбі з COVID-19 серед мешканців громади, особливо вікової категорії 60+.)
– питання організації мобілізаційної роботи та цивільного захисту населення (визначення відповідальної особи з питань мобілізації; інвентаризації, облаштування й утримання захисних споруд цивільного захисту);
– взаємодію державних органів влади та органів місцевого самоврядування, враховуючи реформи адміністративно-територіального устрою України та децентралізації влади.
Перспективи подальшого розвитку інфраструктури та соціальних об’єктів територіальної громади керівники району та громади обговорювали «на місці», під час відвідань комунальних закладів – багатопрофільної лікарні, центру первинної медико-санітарної допомоги, центру соціального розвитку.
Поспілкувався голова райдержадміністрації й з працівниками райдержадміністрації, які працюють на віддалених робочих місцях у Білокуракиному, та водночас проконтролював їхню роботу. Загалом це – 13 службовців з управління соціального захисту населення, служби у справах дітей, архівного відділу, сектору з питань оборонної роботи та цивільного захисту, апарату Сватівської райдержадміністрації.