Прес-центр23 жовтня 2021, 17:10

Знайомство голови Сватівської райдержадміністрації з районом: Лозно-Олександрівська територіальна громада

Робочий день Олега Сліпця 22 жовтня після відвідин Білокуракинської територіальної громади продовжився поїздкою до центру сусідньої з нею громади – смт Лозно-Олександрівка.

До переліку питань, які голова райдержадміністрації обговорював із селищним головою Євгеном Світличним, й був аналогічним тому, які порушувалися у Білокуракиному, додалося ще одне – подальше використання приміщення колишньої Вівчарівської школи, яка наразі не фукціонує.

Знайомство керівника району з територією громади відбувалося за такими об’єктами:

 

1. Відділення «Лозно-Олександрівка» Луганського прикордонного загону.

З керівництвом та особовим складом загону Олег Сліпець обговорив питання несення служби, розміщення та умов проживання військовослужбовців. Точилася розмова й про важливість координації спільних дій місцевих органів влади й прикордонників задля якісного виконання завдань, які постають під час забезпечення недоторканності та захисту державного кордону в межах Сватівського району. З метою її налагодження на листопад поточного року було заплановано зустріч керівників району та територіального підрозділу Державної прикордонної служби України. З увагою поставився голова райдержадміністрації й до інфраструктурних об’єктів загону, системи охорони та оборони державного кордону.

 

2. Лозно-Олександрівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Це об’єкт, який будується з 2019 року «з нуля». Реалізація проєкту здійснюється Департаментом капітального будівництва Луганської облдержадміністрації. На теперішній час він входить до програми Президента України «Велике будівництво».

Вартість будівництва будівлі майбутнього медичного закладу  становить понад 8 мільйонів гривень, з яких співфінансування з селищного та обласного бюджетів – 808 тисяч гривень, за формулою 50 % на 50 %.

Проєкт передбачає будівництво одноповерхового будинку для розміщення сільської амбулаторії та однієї квартири для сім’ї сімейних лікарів.

Станом на 01.10.2021 будівельні роботи завершено, будинок утеплено, проведені усі необхідні комунікації. Здійснено благоустрій території – встановлена огорожа, розбиті клумби. Наразі тривають роботи з покриття навісу над ґанком будівлі, завершується виконання внутрішніх робіт з встановлення міжкімнатних дверей, облаштування стелі, укладення лінолеуму. Об’єкт буде відкрито восени цього року.

 

3. Лозно-Олександрівський будинок культури та Лозно-Олександрівська загальноосвітня школа.

Наразі проводиться реконструкція будівель цих закладів. Роботи проходять в рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Вартість першого проєкту (будинок культури) складає майже 17 мільйонів гривень. На сьогоднішній день будівлю термомодернізовано та замінено покрівлю, тривають внутрішні роботи.

На другий проєкт (школа) була передбачено близько 11 мільйонів гривень, які освоєно в повному обсязі. У результаті виконаних ремонтних робіт перекрито дах, утеплено та пофарбовано зовнішні стіни, частково замінено вікна, повністю замінено систему опалення. Громада планує залучити ще 30 мільйонів гривень міжнародної допомоги для проведення внутрішнього капітального ремонту приміщень цього навчального закладу.

 

Наближення надання адміністративних послуг до населення – один з головних принципів реформи децентралізації, яка впроваджується в Україні з 2015 року. В Лозно-Олександрівці очікують влітку 2022 року на початок будівництва модульного центру надання адміністративних послуг, яке має відбутися за підтримки програм розвитку ООН.

 

Бажаємо мешканцям Лозно-Олександрівської громади здійснення їхніх амбітних планів!